Uppsatstävling!

– Fatta pennan eller tangentbordet och skriv !

Föreningen Bågenholm-Håbolssläkten har beslutat arrangera en uppsatstävling kring släktens historia. Som bekant är vissa skeden och gestalter i denna rika och omväxlande historia redan mycket omskrivna. Andra är det inte. Alla teman hälsas i denna tävling lika välkomna så länge ämnet för uppsatsen tar sin utgångspunkt i eller står i relief till släktens historia. Vill Du därför skildra en gård eller plats, en enskild gestalt eller familj, eller någon händelse nära eller fjärran i tid, egna upplevelser eller minnen etc. så går det utmärkt så länge framställningen är tydligt kopplad till släkten. Direkta avskrifter från tidigare skrivna artiklar är inte tillåtet. Däremot kan sådana användas som källor.

Under 2008 inkom Isabella Lyhagen med ett skrivet bidrag; ”Upptäck din spännande historia”. För detta belönades hon med ett honorar om 500 kr. Läs artikeln här på hemsidan.

Tävlingen står öppen för alla.

Bidragen skickas till Olof Bågenholm, Kamgräsvägen 10, 314 44 GETINGE. Det går även bra att maila.

En särskild bedömningsgrupp (styrelsen) kommer att granska bidragen. Priser utgår till goda alster.

Fatta pennan och gör både släkthistorien och dig själv rikare!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.